Naša ponuda pažljivo biranih Vina

Pre svega, mi u Masarottu smo ljubitelji gurmanskih poslastica i dobrog vina. Kao takvi se trudimo da velikom gastronomskom ponudom i zavidnom ponudom kvalitetnog vina postanemo omiljena vikend destinacija svih ljubitelja hedonizma.

lastar chardonnay

Chardonnay, Lastar – 2000 RSD

Lastar Chardonnay 2018 karakteriše slamnato zuta boja, svetlucavog odsjaja. U vinu se mogu setiti arome kruške, dunje, mango, ananas, sa naznakama hrastovine. Ukus je izbalansiran i fine postojane završnice. Lastar Chardonnay odležavao je 65% inox i 35% tonno (tonno je hrastovo bure od 500 litara, istih karakteristika kao i barik, samo veće).

lastar merlot cabernet franc

Merlot-Cabernet Franc, Lastar – 2600 RSD

Primenjujući tradicionalne, ali i moderne tehnike, trudimo se da ekstrahujemo sve poželjne komponenata iz pokožice grožđa. Dominiraju voćne arome poput kupine, crne ribizle, a prisutni su i mirisi šumskog tla, kedrovine i cimeta. Finalna kupaža nastaje nakon godinu dana odležavanja, a nakon flaširanja vino odležava još godinu dana u boci.

lastar pinot noar

Pinot Noir-Triangl, Lastar – 3000 RSD

Rubin boje tipične za sortu. Na nosu mogu da se osete arome šumskih jagoda, ribizli, višanja, cimeta, karanfilića, miris šumskog tla i gljiva. U ustima je umereno pun, svež, voćan, mekan, svilenkastih tanina i veoma postojanog naknadnog ukusa u kojem dominiraju voćne arome.

zvonko bogdan 8 tamburasa

8 Tamburaša, Zvonko Bogdan – 1800 RSD

Belo suvo vino 8 Tamburaša 2019 iz Vinarije Zvonko Bogdan predstavlja jedinstvenu kupažu – 50% Sauvignon blanc, 25% Chardonnay, 20% Pinot blanc i 5% Muscat. Vino je raskošnog bukea sa izraženim aromama breskve i dunje, obogaćenih nežnim mineralnim i citrusnim tonovima i diskretnim nijansama belog livadskog cveća.

zvonko bogdan souvignon blanc

Sauvignon Blanc, Zvonko Bogdan – 2200 RSD

Sauvignon blanc odlikuje široka paleta raskošnih aroma u kojoj dominiraju note ananasa, grejpfruta i marakuje. Idealan sklad dostiže uz mediteransku kuhinju, piletinu sa šparglama i mlade sireve koji istovremeno naglašavaju doživljaj istančanih voćnih aroma vina.

zvonko bogdan rose

Rose, Zvonko Bogdan – 2000 RSD

Očaravajući mirisi sveže ubranih jagoda, malina i ribizli, uz svežinu crvenog grejpa, čine klasični Zvonko Bogdan roze najpoželjnijim pratiocem toplih dana. Odlikuje ga umerena punoća i sočan, postojan ukus sa obiljem voćne svežine i malo finog začinskog karaktera.

temet tri morave crveno

Tri Morave Crveno, Temet – 2400 RSD

Vinarija Temet Tri Morave crveno dobija se kupažom sorti Prokupac i Merlot. Vino sazreva 12 meseci u francuskim i američkim buradima. Vino je purpurne, tamno crvene boje sa ljubičastim odsjajima. prepliću se zrele note crvenog voća, začina, bibera, čokolade, kafe i jasne note finog drveta.

doja rose

Rose, Doja – 1600 RSD

Vino nežno roze boje. Kompleksne arome voćnog karaktera, šumskog voća, malina, jagoda, ribizle i borovnice. Ukus izbalansiran sa svežom i dugom zavrsnicom. Ovaj voćni rose se slaze sa laganim pastama, ćuretinom, lososom i lignjama. Može se i usparivati sa srpskim specijalitetima kao letnja varijanta Doja Prokupca.

prosecco caldirola

Prosecco, Caldirola – 2000 RSD

Bledo-žute boje, arome jabuke, kruške i meda dobro izbalansirana kiselost koja daje svež i živopisan ukus, uz čistu i suvu završnicu. Može se koristiti kao aperitiv, uz jelo ili kao sastavni deo koktela.